Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، بدنبال افزایش دو تا 3 برابری قیمت بلیت هواپیما از سوی انجمن شرکت‌های هواپیمایی و بروزرسانی فوری سایت‌های فروش بلیت از اول آبان‌ماه، مخالفت وسیعی در سطح مردم و نمایندگان مجلس صورت گرفت که اگرچه در هرمزگان فقط احمد جباری عضو هیات رییسه مجلس و نماینده غرب هرمزگان در مخالفت علنی با این تصمیم، اقدام به مصاحبه و ابراز مخالفت کرد اما در کشور موج وسیعی در این زمینه پدید آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر راه و شهرسازی شب گذشته از لغو این تصمیم انجمن شرکت‌های هواپیمایی خبر داد.

پیش از این (ظهر دیروز) احمد جباری نماینده غرب هرمزگان در مجلس در گفت‌وگویی رسانه‌ای در اعتراض به این تصمیم در پیگیری‌هایی از مخالفت کمیسیون عمران مجلس از این اقدام خبر داد و بیان داشت: برخی استان‌های دور از مرکز در پی این تصمیم متضرر می‌شدند و افزایش ناگهانی دو تا سه برابر قیمت بلیت هواپیما هیچ توجیهی ندارد.

وی در همین زمینه عنوان کرد: حتی اگر بهانه ایرلاین‌ها اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی باشد، باید به همان اندازه که در یک پرواز از ظرفیت هواپیماها کاسته می‌شود به قیمت بلیت‌ها افزوده شود نه این که به ناگاه رشد 250 درصدی در قیمت بلیت پروازها را شاهد باشیم.

تأثیر مستقیم افزایش قیمت بلیت هواپیما بر اقتصاد هرمزگان

هرمزگان به دلیل دوری از مرکز روزانه بیش از 25 پرواز از فرودگاه‌های مختلف خود به مقصد مناطق گوناگونی از کشور دارد که سبب رونق اقتصادی آن شده‌اند و از سوی دیگر شمار قابل توجهی نیز گردشگر با خود به استان می‌آورند و بسیاری از مردم از ظرفیت پرواز برای پیگیری امور خود در مرکز از جمله در حوزه بهداشت و درمان استفاده می‌کنند.

با گران شدن بلیت هواپیما اگر چه پاره‌ای از سفرهای مأموریتی، دولتی و ... ادامه می‌یافت اما بخش گردشگری استان بشدت متأثر از این موضوع می‌گشت و آسیب فراوانی به اقتصاد هرمزگان وارد می‌آورد.

ضرورت پیگیری نمایندگان برای اختصاص پرواز‌های ویژه هواپیمایی نفت

محمدرضا محمدی از صاحب‌نظران اقتصادی هرمزگان در این زمینه به فارس گفت: از نمایندگان استان انتظار تحرک بیشتری در موضوعات ملی مرتبط با استان هرمزگان هستیم. مثلا در همین موضوع گران‌شدن قیمت بلیت هواپیما، شایسته آن بود که نمایندگان هرمزگان واکنش‌های هرچه بیشتری به این مسأله از خود نشان می‌دادند ولی تنها شاهد موضع‌گیری آقای جباری نماینده غرب هرمزگان بودیم که حساسیت ایشان نسبت به مسائل این‌چنینی با ارزش است.

وی عنوان کرد: مسیر هوایی تهران - بندرعباس مسیر ویژه و خاصی در کشور است به طوری که بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی اشتیاق حضور در این خط مسافری هوایی بدلیل بالا بودن ضریب اشغال مسافر و بلیت فروشی قابل توجه آن را دارند و لذا نمایندگان استان در مجلس باید از این مزیت به نفع مردم استان استفاده کرده و مانع از اجحاف به حقوق مردم شوند.

این صاحب نظر اقتصادی عنوان کرد: از آن جا بخش قابل توجهی از مسافران هواپیما در مسیرهای بندرعباس کارکنان و شاغلان وزارت نفت در پالایشگاه‌ها و پروژه‌های نفتی استان هستند، لذا می‌توان از وزارت نفت خواست تا از ظرفیت هواپیمایی نفت در مسیر بندرعباس نیز استفاده شود تا قیمت بلیت در این مسیر نیز متأثر از افزایش عرضه، کاهش یابد.

گزارش از سمیرا محمدی 

انتهای پیام/88055

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش قیمت وزیر راه و شهرسازی هواپیما نمایندگان مجلس قیمت بلیت هواپیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۱۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موسوی: رابطه استیضاح وزیر صمت با خودروهای فیدلتی اتهام بزرگی به مجلس بود + فیلم
  • سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب ۵۷
  • قیمت بلیط هواپیما تهران استانبول
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • ایستگاه قانون، گامی در راستای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان
  • هنری که لاکچری شده!