Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، هرمزگان به‌رغم مزیت‌های بزرگ اقتصادی از قبیل وسعت سرزمینی، دارا بودن نزدیک به ۱۳۸۰ کیلومتر خط نوار ساحلى، قرار گرفتن در شمال تنگه هرمز و محل تلاقى دو دریاى خلیج فارس و عمان و وجود ١٤ جزیره استراتژیک مانند بوموسى، تنب بزرگ و کوچک، قشم، هرمز و کیش، سهمى ناچیز از تولید ناخالص ملى (تنها ٢ درصد) دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرمزگان در کنار مزیت‌هاى فراوان، داراى مشکلات عدیده‌اى در بخش‌هاى مختلفى هم‌چون درمان، ورزش و کشاورزى است که نمایندگان هرمزگان در گفت‌وگوهاى جداگانه‌اى با خبرنگار فارس بدان اشاره داشته‌اند که در ادامه مى‌خوانید.

امروز 23 دی‌ماه 1400 سید ابراهیم رئیسى رئیس‌جمهور کشورمان تا ساعاتی دیگر در چهاردهمین سفر استانى خود به هرمزگان مى‌آید. قطعأ حضور رئیس‌جمهور مردمى ایران اسلامى در هرمزگان باعث رشد و توسعه این استان ساحلى خواهد شد چراکه بندرعباس به‌عنوان پایتخت دریایى ایران از اهمیت فراوانى براى کشور برخوردار است و امروزه نگاه دنیا به شهرهاى ساحلى‌شان بسیار ویژه و پراهمیت است.

فقر

هرمزگان میزبان محروم‌ترین مناطق ایران از جمله بشاگرد است. از سندرک و شمال رودان و برخی مناطق میناب و حتی بخش‌هایی از بندرعباس و کوهشاه حاجی‌آباد گرفته تا حتی مناطق متعددی از جزیره قشم و خمیر و بندرلنگه و بستک و پارسیان در گیر و دار چنان مشکلات اولیه‌ای از جمله راه و آب هستند که نیاز است در سفر دولت به هرمزگان به این مشکلات نگریسته شود.

صنایع

هیچ استانی به اندازه هرمزگان صنعتی و اقتصادی نیست و هیچ استانی نیز با وجود این همه بنگاه اقتصادی به اندازه هرمزگان محروم نیست. آخر کدامین استان را سراغ دارید که مهم‌ترین صنعتش یعنی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به اندازه کل تولید ایران، سوخت تولید کند اما پرونده مالیاتی‌اش در تهران باشد و مدیران نجومی‌بگیرش حتی حاضر نباشند، پرونده مالیاتی که دست کم سالی 600 تا 800 میلیارد تومان می‌تواند برای هرمزگان به ارمغان آورد را در تهران پرداخت کنند! اینجاست که دولت مردمی می‌بایست تمهیداتی در این زمینه بی‌اندیشد. از فولادهای کاوه و صبا و هرمزگان گرفته تا آلومنیوم و نیروگاه و پالایشگاه و بنادر و مناطق آزاد و کشتی‌سازی و...

مناطق آزاد

راهکار بکارگیری هرمزگانی‌ها در مناطق آزاد چیست؟. حق هرمزگان نیست که دست کم دو عضو هیأت مدیره هرمزگانی در هرکدام از این مناطق آزاد به کار گمارده شود تا منافع این مناطق آزاد به هرمزگان نیز برسد و الا حتی مدیران منصوب شده از سوی مدیری جهادی هم‌چون سعید محمد در مناطق آزاد دولت آیت‌الله رئیسی نیز ممکن است پس از کش و قوس‌هایی نهایتأ تن به تصمیمات استانی ندهند و درب بر همان چرخ این 3 دهه اخیر بچرخد.

آمایش سرزمینی

هرمزگان با 1380 کیلومتر ساحل و 14 جزیره و توسعه‌ واجب‌الامر سواحل مکران، نیازمند نگاهی ویژه است. مدیریت همین 14 جزیره هرمزگانیِ خلیج فارس خودش در حد مدیریت یک استان است و برای ایفای شایسته مسؤولیت توسعه سواحل و جزایر نیازمند یک نگاه ویژه است نه اینکه اهالی هرمز و لارک و هنگام هنوز لندیکرافتی برای آمدن به بندرعباس نداشته باشند و یا هنوز شناورداران مسیر قشم، چشم انتظار افزایش 5 هزار تومانی بلیت شناورهایشان باشند و آنگاه مسؤولان سازمان بنادر در تهران از محل درآمدهایی که از بنادر هرمزگان به‌دست می‌آورند، هزینه و حقوق و پاداش نجومی، بریز و بپاش کنند تا آنجا که صدای مجلس نیز برخواسته و خواستار تحقیق و تفحص از آن شود.

مزیت‌های ملی

هرمزگان یکی از دو استان صادرکننده نفت خام و بندرعباس شهر آلومینیوم، شهر فولاد، شهر کشتی‌سازی و شهری بندری و شیلاتی است. شهرهای دیگر آن نیز هر کدام به تنهایی مزیت‌های ملی دارند و از شیلات و تولید آبزیان و کشاورزی گرفته تا فعالیت منطقه ویژه پارسیان و منطقه جاسک و... همه و همه از مزیت‌های ملی این استان است.

جوانان سوخت‌کِش

جوانان سوخت‌کِش هرمزگانی که برای 500 هزار تومان جان خود را کف دست می‌گیرند و تاکنون ده‌ها نفر از آنان در جاده‌ها جان باخته‌اند، می‌بایست تدبیری برای مشارکت در صادراتِ رسمی سوخت اندیشیده شود و حتی طرحی به مانند طرح رزاق که اکنون در سیستان و بلوچستان در جریان است را برای هرمزگان نیز بومی‌سازی و به این رودررویی درازمدت مأموران با جوانانی بیکار و گرسنه نیز پایان داده شود. رودررویی تلخی که گاه جان از مأمور وظیفه‌شناسی می‌ستاند و گاه خانواده‌ای را در پس یک بی‌احتیاطی در جاده و یا تعقیب و گریز، عزادار می‌کند.

خلاصه‌ای از نیازهای هرمزگان

1- لزوم استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و نخبگان منطقه در بدنه مدیریت‌های اجرایی استان
2- الزام مجامع صنعتی هرمزگان در جهت رفع بیکاری جوانان
3- توجه مجامع صنعتی به ورزش قهرمانی و حرفه‌ای
4- الزام صنایع به‌ویژه بنادر به پرداخت مالیات در استان
5- توجه به مسؤولیت‌های اجتماعی از سوی صنایع
6- توجه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نیروهای بومی
7- رفع مشکلات عدیده کشاورزان هرمزگانی
8- حمایت مستمر از برخورد با صید غیرقانونی ترال
9- رسیدگی به مشکلات بیکاری جوانان سوخت‌کِش در جهت رفع معضل قاچاق سوخت 

آرامی، نماینده حوزه مرکزی هرمزگان:
دولت در سفر به هرمزگان
تکمیل پل خلیج فارس و رسیدگی به زلزله‌زدگان را اولویت قرار دهد

منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، بندرخمیر و حاجی آباد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: از ترکیب وزرایی که رییس جمهور را در سفر به هرمزگان همراهی می‌کنند نشان می دهد که مسائل و مشکلات استان را رصد کرده‌اند و متناسب با مشکلات هرمزگان، وزرا نیز بسته به حوزه تخصصی خود در استان حضور خواهند یافت.

وی با بیان این که هرمزگان دارای مزایایی منحصربفردی در حوزه اقتصاد دریایی، کشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری، حمل و نقل دریایی، معادن و ... است، عنوان کرد: این مزیت‌ها نیازمند تمرکز بیشتری است تا منافع آن نصیب کشور و همه مردم ایران و هرمزگان شود.

نماینده مردم هرمزگان ادامه داد: تقویت بخش شیلاتی استان، ساماندهی اساسی خرید تضمینی سالانه محصولات کشاورزی، رونق دهی به گردشگری دریایی با تخصیص اعتبارات زیرساختی و حمایت‌های از سرمایه گذاری از جمله مسائل مهم و کلیدی است که از دولت انتظار داریم تا در این زمینه با مصوبات و تصمیمات خود گره‌گشایی کنند.

منصور آرامی، رفع مشکلات مرتبط با توسعه صنایع فولادی در استان و شتاب‌دهی به ایجاد واحدهای فولادی در هرمزگان را که هم در ایجاد اشتغال و رونق معیشت موثر است را نیز نیازمند به اتخاذ تصمیمات اساسی در دولت در جریان سفر به این استان برشمرد.

وی تأکید کرد: احداث پل خلیج فارس یک اولویت مهم برای توسعه هرمزگان و جزایر آن بویژه قشم است و باید دولت تصمیمی قاطع در این زمینه بگیرد و اعتبار مورد نیاز برای ساخت آن را یا از طریق فاینانس، یا از طریق تهاتر و یا سرمایه گذاری بخش خصوصی تأمین کند تا بتوان این مهم را به نتیجه رساند.

عضو کمیسیون عمران مجلس، حل مشکل معدن‌داران استان، تکمیل پروژه های راهسازی، راه آهن بندرعباس - شیراز  و تکمیل کریدور شرق به غرب، حل مشکل آب شرب مردم قشم و برخی روستاهای شهرهای بندرعباس، بندرخمیر و حاجی‌آباد و الزام تمام شرکت‌های فعال در استان به ارائه پرونده مالیاتی و تأمین نیرو از درون استان را از جمله مواردی برشمرد که بسیاری از آنها به تصمیم دولت در جریان این سفر وابسته است.

وی یکی از مطالبات دیرینه مردم هرمزگان را بحث تردد خودروهای مناطق آزاد در سراسر استان عنوان کرد و گفت: رسیدگی به مشکلات مردم مناطق زلزله زده و سیل زده از دیگر اولویت‌ها است تا در اجرا سریع‌تر به پیش رفته و مردم شاهد بازسازی سریع‌تری باشند.

آرامی گفت: اکنون پروژه‌های متعدد بیمارستانی معادل 1200 تختخواب در استان در دست اجراست که تأمین اعتبار آنها می‌تواند هرمزگان را از فقر در حوزه سلامت نیز رهایی بخشد.

آشوری، نماینده حوزه مرکزی هرمزگان:
دولت در سفر به هرمزگان
گشایش در مبادلات مرزی و عدالت استخدامی را یکبار برای همیشه تعیین تکلیف کند

محمد آشوری نماینده مردم هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس درباره انتظارات عمومی از سفر رییس جمهور به هرمزگان اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و مشکلات و مسائل موجود، مجموعه انتظارات و مطالبات را می‌بایست بر پایه واقعیات بنا بگذاریم اما گاه در قالب یک سفر هیأت دولت می‌توان با مجموعه مصوباتی سبب رونق اقتصادی و گشایش در زندگی مردم شد.

وی در همین زمینه عنوان کرد: هرمزگان همواره در سال‌های اخیر توانسته مازاد درآمد مالیاتی داشته باشد و بر اساس قانون می‌بایست 50 درصد از این مازاد برای توسعه استان به استان اختصاص داده شود و لذا اولین انتظار از دولت در این سفر آن است که این مصوبه قانونی را اجرایی کرده و سهم هرمزگان از مازاد درآمدهای مالیاتی را به آن بازگرداند تا بتوان از طریق آن توسعه شهری و روستایی را شتاب داد.

این نماینده مردم بندرعباس، قشم، حاجی‌آباد، ابوموسی و بندرخمیر ادامه داد: عدالت استخدامی مطالبه بسیاری از جوانان هرمزگانی است و دولت با تعیین سقفی منصفانه می‌تواند در این زمینه نقش خود را ایفا کرده و امید را در میان جوانان تحصیل‌کرده و توانمند هرمزگانی زنده نگاه دارد و با این کار بهره‌وری در نظام تولید را نیز افزایش دهد.

آشوری از تصمیم‌گیری درباره پل خلیج فارس، احداث قطار سریع السیر در مسیر کریدور شمال - جنوب و تصمیم‌گیری‌های کلیدی برای توسعه زیرساخت‌های لازم برای توسعه سواحل مکران به عنوان موضوعات کلانی یاد کرد که در سفر دولت هرمزگان، می‌تواند مورد توجه قرار گرفته و برای آنان تصمیمات راهبردی گرفته شود که ثمرات آن متوجه مردم منطقه و کل کشور است.

این نماینده مردم هرمزگان جبران خسارات انباشته ناشی از وقوع بلایای طبیعی در هرمزگان را که بر دوش مردم آن سنگینی می‌کند را از دیگر موضوعات مهمی برشمرد که دولت در این سفر اهتمام ویژه‌ای داشته و ضروری است تا این مسأله مورد عنایت قرار گیرد.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس همچنین خاطرنشان کرد: توسعه ورزش روستایی، کمک به رونق کشاورزی بخصوص اشکال جدید و مدرن آن، اعتبار ویژه به جزایر خلیج فارس و توجه به دانشگاه‌ها و پیوند دادن آنها با مراکز مهم صنعتی و رونق بسترهای توسعه گردشگری از جمله دیگر اموری هستند که اگر به آنها در این سفر توجه ویژه‌ای صورت گیرد، می‌توانیم در آینده از ثمرات آن بهره برده و شاهد رشد و رونق هرمزگان باشیم.

جباری، نماینده مردم غرب هرمزگان:
دولت در سفر به هرمزگان
رفع کمبودهای زیرساختی و تردد خودروهای منطقه آزاد را مورد توجه قرار دهد

احمد جباری نماینده مردم هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس در مورد انتظارات عمومی از سفر رییس جمهور به استان هرمزگان اظهار کرد: مردم می خواهند طعم شیرین سفر رییس جمهور را در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ببینند و برنامه‌ریزی در هر سه بخش در این باره مهم و ضروری است.

وی با بیان این که آزادکردن تردد خودروی مناطق آزاد که بار مالی برای دولت هم ندارد و مردم هم فورا آثار آن را می‌بینند، می‌تواند یکی از مصوبات مهم و کلیدی این سفر باشد اما اصل ماجرا آن است که هرمزگان در زمینه زیرساخت با عقب‌ماندگی‌های زیادی روبرو است و ما در بحث راه روستایی، بهداشت و درمان، آب منطقه‌ای و آب از متوسط کشوری عقب افتاده‌ایم و این مهم را دولت آقای رییسی می‌تواند با مصوباتی راهگشا، جبران کند.

نماینده مردم غرب هرمزگان همچنین عنوان کرد: در حوزه اقتصاد دریا محور و بخصوص در رونق دهی به اقتصاد بندرلنگه و روستاهای ساحلی غرب هرمزگان نیز مجموعه نکات و موضوعاتی را با رویکرد توجه به اقتصاد ساحلی این مناطق با دولت در میان گذاشته‌ایم که توجه به آنها می‌تواند سبب شکوفایی اقتصاد محلی و رونق معیشت مردم شود.

جباری جهت دهی به توسعه حمل و نقل ریلی به شرق و غرب هرمزگان را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: در حوزه حمل و نقل ریلی به توسعه کریدور شرق به غرب کشور از مسیر شهرهای ساحلی توجهی نشده و این مهم می‌تواند یکی از محورهای تصمیمات بلند مدت دولت قرار گیرد.

وی اظهار کرد: با وجود کارهای بزرگی که در زمینه انتقال آب به غرب هرمزگان صورت گرفته اما هنوز بسیاری از روستاها و کانون‌های جمعیتی ما در بستک، بندرلنگه و پارسیان تشنه هستند و ما از دولت می‌خواهیم که رویکرد توسعه آبشیرین‌کن‌ها را با رفع نیاز این شهرها و روستاها همراه کند تا توسعه این مناطق تحت الشعاع نبود آب قرار نگیرد.

عضو هیأت رییسه کمیسیون عمران با اشاره به این که اکنون آب از هرمزگان قرار است کویر مرکزی ایران را سیراب کند و لذا نباید دیگر شهر و روستایی در هرمزگان گرفتار کمبود آب باشد، اضافه کرد: رونق دادن به بنادر کوچک و بزرگ شرق استان، رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان، راه روستایی، تکمیل سریع‌تر کریدورهای غربی استان و بهره‌گیری از خط گوره - جاسک برای استقرار صنایع پایین دستی حوزه نفت از جمله دیگر موضوعاتی است که باید در کنار ایجاد آرامش روانی برای مردم در موضوع تقسیمات کشوری به آن توجه لازم صورت گیرد.

مرادی، نماینده حوزه مرکزی هرمزگان:
دولت در سفر به هرمزگان
بخش درمان و ورزش را از محرومیت نجات دهد

احمد مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس در مورد انتظارات از سفر رییس جمهور و هیأت دولت به هرمزگان اظهار کرد: اولین انتظار ما این است که مصوباتی که در سفر انجام می شود را اجرایی کنند و تجربه نشان داده که گاها مصوبات پس از سفر انجام نشده و باری از مطالبات بر زمین می‌ماند و ما از دولت آقای رییسی این انتظار داریم که اگر مصوبه‌ای انجام شد، حتما آن را اجرایی کنند.

وی با بیان این که کمبود تخت های بیمارستانی در هرمزگان و کمبود زیرساخت‌های بهداشت و درمان  همچنان مایه گرفتاری مردم است، عنوان داشت: در این سفر اگر مصوبات به سمت و سوی رساندن این بخش به استانداردهای کشوری باشد، می‌تواند بزرگ‌ترین نعمت برای مردم ما به حساب بیاید.

نماینده مردم هرمزگان در خانه ملت ادامه داد: اشتغال مسأله مهم دیگر مردم هرمزگان است. هرمزگان ظرفیت و زمینه اشتغال فراوانی دارد و ما از دولت انتظار داریم که در این سفر بر الزام جذب 70 درصدی نیروهای بومی در صنایع موجود و صنایع جدید تأکید قانونی شود تا فرزندان هرمزگان بتوانند در زمینه اشتغال در صنایع پیرامون خودشان نقش بهتری ایفا کنند و این به نفع خودِ دولت نیز هست.

مرادی اضافه کرد: در حوزه ورزش نیز در حوزه زیرساختی با کمبودهایی در بندرعباس و دیگر شهرها و جزایر مواجهیم. یک ظرفیت‌هایی در گذشته در این زمینه ایجاد شده اما کامل و کافی نبوده است و اگر اعتبار مطلوبی در این حوزه به هرمزگان اختصاص پیدا کند تا بتوانیم ورزشگاه 20 هزار نفری را بهسازی و کامل کرده و سالن سام و زال در قشم و یا سالن 6 هزار نفری در بندرعباس را تکمیل کنیم، هرمزگان در زمینه ورزش رشد بیشتری خواهد کرد. همچنین برخی از شهرهای ما در زمینه امکانات ورزشی با کمبود جدی مواجهند و ایجاد سالن و زیرساخت‌های جدید ورزشی در شهرها و روستاهای حاجی آباد و بندر خمیر نیز بسیار اهمیت دارد.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس یکی از مطالبات جدی مردم و نمایندگان استان را ضمن تأکید بر تعیین تکلیف پل خلیج فارس، ساماندهی بنادر پل و لافت در مسیر تردد از سرزمین اصلی به جزیره قشم عنوان کرد و بیان داشت: خواسته دیگر مردم استان که با توجه به دیگر استان‌ها هنوز محقق نشده، استفاده از خودروهای پلاک منطقه آزاد در سطح استان هرمزگان است که می‌تواند مردم هرمزگان را خوشحال کرده و حتی در کاهش هزینه‌های زندگی آنان و افزایش رفاه در جامعه نیز موثر باشد.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در یادداشتی آورده است:
هرمزگان؛
دروازه پیشرفت ایران

امروز حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی ریاست محترم جمهور، برای چهاردهمین سفر استانی خود وارد بندرعباس پایتخت دریایی ایران خواهند شد، به همین دلیل در این یادداشت نگاهی خواهیم داشت به مشکلات و مزیت‌های مختلف استان هرمزگان و نقش آن در طرح جامع توسعه کشور. هرمزگان به‌رغم مزیت‌های بزرگ اقتصادی از قبیل وسعت سرزمینی، دارا بودن نزدیک به ١٣٨٠ کیلومتر خط نوار ساحلی، قرار گرفتن در شمال تنگه هرمز و محل تلاقی دو دریای خلیج فارس و عمان و وجود ١۴ جزیره استراتژیک مانند ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک، قشم، هرمز و کیش، سهمی ناچیز از تولید ناخالص ملی (تنها ٢درصد) دارد.

تلاش در راستای احیای مزیت‌های اقتصادی هرمزگان، افزایش تولید ثروت مبتنی بر نقش بیشتر مردم در فعالیت‌های اقتصادی، توجه هرچه بیشتر به مزیت‌های موجود مانند اقتصاد دریا پایه، نقش اقتصادی بی‌بدیل جزایر، تلاش برای تبدیل استان به قطب صنایع پتروپالایش و فولاد کشور، افزایش هرچه بیشتر سهم هرمزگان از تولید و صادرات کشاورزی و آبزیان و همچنین افزایش حجم خدمات گردشگری، از جمله برنامه‌های مهم استانداری در دوره جدید مدیریت در استان هرمزگان است.در تلاش هستیم که با فعال‌سازی خوشه‌های صنعتی کالا و خدمات و تکمیل زنجیره‌های ارزش صنعتی، سهم مردم را در اقتصاد استان بالا برده و بتوانیم پیشرفت را با مردم رقم بزنیم.به همین جهت برنامه‌ای با عنوان اکوسیستم پیمان (پیشرفت مردم اساس هرمزگان) مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سایر الزمات رشد اقتصادی کشور و با سرلوحه قرار دادن مسأله مهم عدالت، طراحی شده است.سفر ریاست محترم جمهور می‌تواند زمان مناسبی برای افزایش توجه به استان هرمزگان و نقش آن در اقتصاد ملی ایران باشد.

هرمزگان به درستی دروازه پیشرفت ایران است. حضور در یک موقعیت استراتژیک جغرافیایی، حضور بنادر اصلی آب عمیق در آن و قرار گرفتن در کریدور جنوب به شمال در راستای افزایش نقش ایران در ترانزیت بین‌المللی از مزیت‌های نسبی هرمزگان در افزایش رشد اقتصادی کشور است. امیدوارم با توجه به سفر رئیس‌جمهور و مصوباتی که طی این سفر تصویب خواهد شد، در یک مسیر چندساله شاهد تحرک مجدد اقتصاد منطقه و رشد اقتصادی هرمزگان و در نتیجه افزایش رفاه مردم و کاهش فقر و بیکاری در این منطقه باشیم.

انتهای پیام/3264

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز هرمزگان سفر رئیس جمهور بندرعباس نمایندگان هرمزگان در مجلس محمد آشوری احمد مرادی منصور آرامی احمد جباری حسین رئیسی مهدی دوستی استاندار هرمزگان سیل دولت در سفر به هرمزگان نماینده مردم هرمزگان سفر رییس جمهور استان هرمزگان مزیت های ملی پل خلیج فارس غرب هرمزگان خلیج فارس برای توسعه رئیس جمهور مناطق آزاد حاجی آباد مزیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۷۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهامی: اگر از بالا پیام رسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند

فرشته صائمی: «از مجلسی با ریاست هاشمی رفسنجانی، بعنوان دست راست امام خمینی، رسیدیم به قالیباف، شاید در آینده به جایی برسیم که بگوییم صد رحمت به قالیباف!» این عبارتی است که محسن رهامی، نماینده ادوارمجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت مجلس دوازدهم استفاده می‌کند.

محسن رهامی، چهره سیاسی اصلاح طلب، بر این باور است که تعداد نمایندگان اصولگرای تندرو و بی‌ریشه به اندازه‌ای در مجلس دوازدهم افزایش پیدا کرده، که می‌توان گفت قالیباف، را متعادل در نظر گرفت.

ارزیابی موقعیت قالیباف در مجلس دوازدهم از جمله مواردی بود که این چهره اصلاح‌طلب به آن پرداخت. رهامی بر این باور است که حتی اگر قالیباف در مجلس دوازدهم رئیس شود، از موقعیتی شبیه مجلس یازدهم برخوردار نخواهد بود و برای حفظ ریاست مجبور به پرداخت هزینه خواهد شد.

رهامی این را هم گفت که«در حال حاضر رقابت بر سر این است که اجازه ندهند قالیباف رئیس مجلس شود مگر اینکه از بالا پیام و حمایت جدی شود که بنده چنین احتمالی را می‌دهم. »

این چهره سیاسی اصلاح طلب، با انتقاد از راهیابی افرادی با رأی حداقلی به پارلمان تاکید دارد؛«منتخبین بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند و نه چگونگی رفع مشکلات مردم.»

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با محسن رهامی، نماینده اصلاح طلب ادوار مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید؛

****

*آقای رهامی! به نظر کارشناسان با این طیف از منتخبین، مجلس دوازدهم فراکسیون اکثریت نخواهد داشت، چند فراکسیونی بودن چه مزایا و معایبی خواهد داشت؟

ارزیابی ترکیب مجلس دوازدهم از نظر زمانی مقداری زود است و باید وقتی نمایندگان مرحله دوم انتخابات وارد مجلس می‌شوند، ارزیابی دقیق‌تری انجام دهیم. به نظر می‌رسد فراکسیون‌ها در مجلس دوازدهم برگرفته از دسته‌بندی‌هایی در جریان اصولگرا خواهد بود یعنی شاهد حضور یک جریان قوی از نیروهای اصلاح‌طلب که بتوانند فراکسیونی تأثیر گذار در مجلس تشکیل بدهد، نخواهیم بود.

حامیان قالیباف و جبهه پایداری میدان‌دار مجلس دوازدهم خواهند بود

در حقیقت به دلیل ردصلاحیت‌های گسترده اصلاح‌طلبان و این که بسیاری هم حاضر به ثبت‌نام در انتخابات مجلس نبودند، دسته‌بندی‌ها در داخل جریان اصولگرا خواهد بود و شاید جریان قالیباف بتواند اکثریت را حفظ کند. جریان پایداری که در مجموع با حامیان قالیباف در طیف اصولگرا قرار می‌گیرند، به دلیل قلع و قمع نیروهای رقیب از طریق نظارت استصوابی، میدان‌دار مجلس دوازدهم خواهند بود و قالیباف هم اگر به ریاست مجلس برسد، فکر می‌کنم آن اکثریتی که در مجلس یازدهم داشت، این بار در مجلس نداشته باشد.

تندروها به تذکرات رهبری بی توجه هستند

مجلس یازدهم با دولت رئیسی همسوتر است، اما در مجلس آینده افرادی هستند که به دلیل مواضع سیاسی و این که بخواهند از دولت امتیاز بگیرند، خود را جلوتر از رهبری می‌دانند و سعی می‌کنند افراطی‌تر عمل کنند، البته این به این معنا نیست که اینها انقلابی‌تر هستند و یا به مبانی شرعی مومن‌تر هستند، بلکه نگاه تندتری دارند و بر همین اساس امکان دارد به تذکرات رهبری هم بعضا توجه نکنند، همان طور که در دولت احمدی‌نژاد این اتفاق افتاد و تندتر از رهبری حرکت می‌کردند.

وقتی وضعیت فرزندان افراد تندرو را مشاهده می‌کنیم متوجه می‌شویم ۹۰ درصد مواضع آنها صوری است

در مجموع جریان‌های سیاسی فعلی افراد ریشه‌دار و اصیل نیستند و چندان سابقه مبارزاتی، که نیروهای اصیل اصولگرا یا اصلاح ‌طلب و خط امامی، در قبل از انقلاب داشتند، را ندارند. بنابراین برای اینکه موقعیت انقلابی و سیاسی بیشتری از خود نشان بدهند ، مواضع افراطی‌تری می گیرند. چنانچه نسبت به غرب و اعطای آزادی‌های فرهنگی ، بسیار تندتر از رهبران اصیل انقلاب شعار می‌دهند اما وقتی وارد زندگی خودشان، فرزندان و روابطشان می‌شویم، متوجه می‌شویم که ۹۰ درصد مواضع آنها صوری و فقط پوزیشن سیاسی است.

در مجلس دوازدهم این پوزیشن تندتر و افراطی تر خواهد بود، به این معنا که جنگ زرگری تند بین خود ایجاد کنند که از این طریق بتوانند امتیازات بیشتری از دولت رئیسی برای انتصاب در وزارتخانه‌ها و استانداری‌ها و در زمینه مالی برای شرکت‌هایی که پس پرده درست کرده‌اند، بگیرند، بنابراین در پشت پرده دعوای اقتصادی و گرفتن امتیازات مالی و مناصب دولتی خواهد بود اما در ظاهر جبهه‌گیری سیاسی و انقلابی می‌تواند باشد.

دعوا و هیاهوسالاری در مجلس دوازدهم

*یعنی مانند مجلس دوازدهم به مواردی نظیر صیانت، شفافیت و ....

بله، مقداری تندتر. البته در مجلس یازدهم جریان قالیباف و هوادارنش که نسبت به جبهه پایداری که جریان بی‌ریشه‌ای است، تا حدودی اعتدال دارند. در مجموع این جریان تندروی اصولگرا می‌خواهد در مجلس بعدی تندتر عمل کند اما خروجی آن برای کشور آورده خاصی نخواهد داشت، زیرا هیچ برنامه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و معضلات سیاست خارجی و داخلی، که در بسیاری از مسائل به بن‌بست خورده‌ایم، ندارند.

در حقیقت از پیشانی این مجلس نمی‌توان خواند که طرح مشکل‌گشایی ارائه کنند، بنابراین به نظر می‌رسد در این مجلس دعوا بر سر این است که چه کسی انقلابی‌تر است و تندتر و افراطی تر شعار می دهد، یعنی فردی انقلابی‌تر است که شعارهای تندتری می‌دهد و هیاهو می کند، در واقع هیاهو سالاری حاکم می شود، و این وسط منافع مردم دراولویت صدم مجلس هم نخواهد بود.

به جای مجلس شورای ملی، یک مجلس شواری محفلی داریم

*منظور شما این است که نمایندگان مجلس دوازدهم برای گرفتن امتیاز به دولت نزدیک خواهند شد؟

بله، همانطور که از نظارت مجلس یازدهم به دولت هم هیچ چیزی عاید مردم نشد، کما اینکه در قضیه چای دبش مجلس هیچ اقدامی انجام نداد و تا امروز از طرف مجلس توضیح قانع‌کننده‌ای نشنیدیم که به این قضیه ورود پیدا کرده باشد و به موکلان خود توضیح بدهند.

در واقع نمایندگان این نوع مجالس خودشان را وکیل و منتخب مردم نمی‌دانند، تا خودرا موکلف به پاسخگویی بدانند، بلکه خود را نمایندگان محافل می‌دانند ، به عبارت دیگر ما به جای مجلس شورای ملی، یک مجلس شواری محفلی داریم!

منتخبین مجلس آینده بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند نه چگونگی رفع مشکلات مردم

در حقیقت اینها در اتاق فکر لیست‌هایی تهیه کردند و در وضعیتی که رقیب اصلی و اکثریت مردم غائب بودند، نمایندگانی با حداقل رأی به مجلس رفتند، اینکه چه تعداد از این آراء واقعی است بماند، اما در مجموع با توجه به اینکه تهران ۸ میلیون جمعیت دارد باید حداقل ۴ میلیون در انتخابات شرکت می‌کردند اما این اتفاق نیفتاد، لذا این نمایندگان خودشان را منتخب مردم نمی‌دانند کما اینکه نمایندگان مجلس یازدهم هم خودشان را نماینده مردم نمی‌دانند و از این‌رو وظیفه‌ای هم احساس نمی‌کنند برای نمونه در قضیه چای دبش می‌توانستند وزرا را بخواهد، بحث کنند و ببینند چه بلایی به سر کشور و ملت و بیت‌المال کشور آمده است، بپرسند چه کسی پول داده و این پول کجا رفته است.

بنده فکر می‌کنم این قضیه در مجلس دوازدهم تشدید خواهد شد و منتخبین بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند و نه چگونگی رفع مشکلات مردم. چنانچه تا امروز طرح مشخصی از نمایندگان منتخب برای حل مشکلات مردم ارائه نشده، به این معنی که بگویند در مجلس دوازدهم برای حل مشکل مردم این برنامه را داریم.

در مجلس آینده عرصه برای قالیباف تنگ می شود

*فکر می‌کنید در جریان تقسیم غنائم چهره‌هایی نظیر قالیباف قربانی خواهند شد یا همراهی خواهند کرد یا ...

در مجموع هر چند در مورد مدیریت شهرداری قالیباف مسائلی مطرح بود و حتی شریفی، معاون او تحت پیگرد قضائی قرار گرفت و هیچ وقت قوه قضائیه به صورت جدی در مورد اینکه قالیباف مقصر بود یا خیر، وارد نشد اما از نظر سیاسی بین رقبا و مدعیان، قالیباف که سابقه حضور در جنگ و فرماندهی دارد، موضع معتدل‌تری دارد.

فکر می‌کنم مجلس دوازدهم عرصه را بر افرادی نظیر قالیباف هم تنگ می‌کند تا او را مجبور کنند در هیئت رئیسه یا کمیسیون‌ها امتیاز بیشتری بدهد ، مثلا در حد نائب رئیسی، یا از طریق او امتیازاتی از دولت بگیرند و ساکت شوند وگرنه این چالش جدی را تا پایان مجلس دوازدهم خواهیم داشت.

قالیباف با حمایت جدی از بالا می‌تواند رئیس مجلس شود

*با توجه به فضای شکل گرفته برای انتخاب رئیس مجلس، پیش بینی می کنید قالیباف کماکان بر کرسی ریاست باقی می‌ماند؟

در حال حاضر رقابت بر سر این است که اجازه ندهند قالیباف رئیس مجلس شود مگر اینکه از بالا پیام و حمایت جدی شود که بنده چنین احتمالی را می‌دهم. در حقیقت برای اینکه تنش ها فروکش کند و اینکه تریبون مجلس به دست افرادی نیافتد که هر روز برای کشور تنش جدید و هزینه بیشتری درست کنند، امکان دارد پیامی برسد که قالیباف را به عنوان رئیس مجلس نگه دارند، آن وقت وارد معاملات داخلی بین خودشان می‌شوند نه اینکه با اصلاح‌طلبان و یا جریان معتدل‌تر کنار بیایند.

بنده فکر می‌کنم این رقابت میان اصولگرایان صورت بگیرد، قالیباف بماند و از او امتیاز بگیرند اما چنانچه از بالا پیامی نرسد و به صورت جدی وارد نشوند، آن وقت کاملاً قالیباف را به چالش می‌کشند تا جایی که امکان دارد از ریاست بیافتد و یا با اکثریت ضعیفی و شکننده به ریاست مجلس برسد و آن هم از طریق دادن امتیازات در هیئت رئیسه و کمیسیون‌ها.

از آیت‌الله طالقانی رسیدیم به افرادی مانند کاظم صدیقی!

* مثلا شاید شاهد حضور رسایی و نبویان در هیئت رئیسه مجلس خواهیم بود؟

در هر صورت این افراد مدعی هستند یعنی ما از مجلسی با ریاست هاشمی رفسنجانی، بعنوان دست راست امام خمینی، رسیدیم به قالیباف، شاید در آینده به جایی برسیم که بگوییم صدرحمت به قالیباف! البته در قسمت‌های دیگر هم این روند نزولی را مشاهده می‌کنیم برای مثال اولین خطیب نماز جمعه تهران مرحوم طالقانی با آن سابقه سیاسی بسیار بالا، که از محبوب‌ترین روحانیون جامعه سیاسی بوده، در کنار او آیت‌الله منتظری یکی از فقهای تراز اول کشور بود ما از آن خطیبان نماز جمعه رسیدیم به این افرادی که آدم خجالت می‌کشد در داخل یا خارج از کشور و محافل مسلمان اهل سنت و برخی دوستان نام ببرد و بگوید این خطیب جمعه تهران است چراکه نه تنها مراتب علمی آنها قابل قیاس با طالقانی و منتظری نیست بلکه از حیث آلودگی به مسائل دنیوی، مانند آنچه برای صدیقی پیش آمد، مطرح است، همین قضیه در مورد دولت هم صدق می‌کند ، کما اینکه از بازرگان و رجایی و باهنر رسیدیم به افرادی در دولت ، که نه تنها از نظر سطح علمی و توانایی و مدیریت با آن بزرگان قابل قیاس نیستند، بلکه در حد شاگردان آنها هم لیاقت کار ندارند ، کما اینکه از روی متن و نوشته هم نمی‌توانند مطلبی را ادا کنند!

در مجموع بسیار متأسفم به این شرایط رسیدیم که نتیجه اعمال سیاست‌های حذفی و خالص‌سازی از طریق نظارت استصوابی و امثال آن، و کنار گذاشتن افراد لایق و توانمند ، افرادی مسئول شدند که کوچکترین بحران کشور را نمی‌توانند حل کنند و یومیه بحران‌ها روی هم انباشته می‌شود.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903435

دیگر خبرها

  • فیبرنوری یک زیرساخت فرهنگی برای قم و کشور در عرصه تولید محتوا است
  • رهامی: اگر از بالا پیام رسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • مزیت پروژه محوری در حوزه دریا، رشد اقتصادی، اشتغال و رونق معیشت مردم است
  • بیش از ۷ هزار درخواست مردم استان قم در سامانه سامد ثبت شد
  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • مهمترین دستاوردهای دولت در سه سال اخیر در قم
  • موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • عقب‌نشینی دولت از اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در پی درخواست کارگران و دستور رئیس جمهور